Laddboxar från Charge Amps

Charge Amps

Det svenska företaget Charge Amps erbjuder ett brett utbud av elbilsladdare till både privatpersoner och företag. Charge Amps produkter är skapade för nordiskt klimat och har marknadens högsta IP-klassning. 

Tillverkningsland:

Sverige.

Erbjuder produkter till:

Privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och offentliga parkeringsplatser.

Filter

Filter
  • Visa alla
  • Typ 2 (2)
  • 11 kW (1)
  • 22 kW (1)
  • Två uttag (1)
22 kWTvå uttagTyp 2

Charge Amps Aura

Laddningslösningar

ChargeAmps erbjuder två laddboxar under 2023 som går under namnen Halo och Aura. Båda dessa modeller passar privatkunder, bostadsrättsföreningar, företag och publika platser. Modellen Halo med laddningskapaciteten 11 kW har länge varit storsäljare sedan lanseringen 2015. Modellen Aura med en laddningskapacitet på 22 kW har två uttag och kan därmed ladda två elbilar samtidigt.

Charge Amps molntjänst

Charge Amps laddare går att koppla upp till ChargeAmps molntjänst där det är enkelt att följa upp dina laddningar. Molntjänsten består dels av en App som innehåller de viktigaste funktionerna för övervakning och styrning samt en webbportal som är skapad för att kunna följa upp ett stort antal laddare.

Med Charge Amps App är det exempelvis möjligt att:

  • Se laddningstatus och historik. 
  • Schemalägga laddning. 
  • Välja ljusstyrka på laddarens LED-belysning. 
  • Aktivera och stänga av laddare.

 

Lastbalansering med Amp Guard

Charge Amps produkt för lastbalansering, Amp Guard, går att integrera med alla av Charge Amps elbildsladdare. Med Amp Guard kan du ladda din elbil så effektivt som möjligt, utan risken att huvudsäkringen löses ut.

Kostnaden för denna produkt är cirka 5 500 kr hos de flesta återförsäljare.

Charge Amps laddkabel Beam

ChargeAmps erbjuder laddkabeln Beam som klarar av att ladda upp till 20 A i laddstationer som har den europeiska standarden typ 2. Laddkabeln Beam passar dig som åker längre sträckor och som vill ha en kabel för att kunna använda i publika laddstationer. Beam går att använda i de flesta publika laddstationer som finns längs vägarna. 

Charge Amps Beam

Om Charge Amps

Företaget Charge Amps AB grundades 2012 av Fredrik Jonsson. Den första produkten som lanserades var laddkabeln Charge Amps Spark.

Under 2015 lanserades den första laddstationen Charge Amps Halo. Året efter lanserades även Charge Amps molnlösning för uppföljning och övervakning av laddstationer. Under 2019 lanserades företages andra laddstation, Charge Amps Aura, som är skapad för att kunna ladda två elbilar samtidigt.

Vanliga frågor

Har Charge Amps en App för övervakning?

Ja, genom att koppla upp din elbilsladdare till internet och molntjänsten Charge Amps Cloud får du möjligheten att övervaka din laddare med Charge Amps Appen.

Vilka laddboxar erbjuder Charge Amps?

Charge Amps erbjuder två olika laddboxar, Halo (11 kW allt. 7,4 kW) och Aura (22 kW). Båda dessa två laddare erbjuds till privatkunder, företag och bostadsrättsföreningar. Modellen Aura passar kunder som vill kunna ladda två elbilar samtidigt.