Laddboxar från Zaptec

Zaptec är marknadsledande i Sverige när det kommer till laddboxar för privatpersoner. Deras populära laddbox Go har vunnit ett flertal utmärkelser, bland annat Bäst i Test 2022 av Norges Automobilforbund.

Tillverkningsland:

Norge.

Erbjuder produkter till:

Privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och offentliga parkeringsplatser.

Laddningslösningar

Zaptec erbjuder laddboxar till alla typer av kundgrupper som exempelvis privatpersoner, företag, offentliga parkeringar och bostadsrättsföreningar. Till privatpersoner erbjuds laddaren Zaptec Go, vilket är en liten laddare på endast 1,3 kg som kommer i sex olika färger. Med Go kan privatpersoner ladda alla typer av elbilar på marknaden med en maximal laddningseffekt på 22 kW. Laddaren Go kopplas upp och administreras i Zaptec Appen.

Till företag och bostadsrättsföreningar erbjuder Zaptec laddaren Pro. Denna laddare kan kopplas upp och administreras i Zaptecs webbportal Zaptec Portal. 

Zaptec App

Med Zaptec Appen är det möjligt att administrera och övervaka din laddare. Med Appen är det bland annat möjligt att:

  • Övervaka laddhastigheten.
  • Låsa kabeln till laddaren. 
  • Styra åtkomst. 
  • Ställa in smart laddning som innebär att laddningen anpassas baserat på aktuella spotpriser på Nord Pool.

Appen är utvecklad för att följa upp och administrera en eller ett fåtal laddboxar. Företag och bostadsrättsföreningar bör använda Zaptec Portal som har fler funktioner skapta för att kunna övervaka flera olika laddare.

Administera flera laddare med Zaptec Portal

Med Zaptecs webbportal Zaptec Portal är det möjligt att administrera och se status över flera olika laddare. Denna webbportal passar därmed både företag och bostadsrättsföreningar som behöver administrera ett flertal laddstationer. I webbportalen är det exempelvis möjligt att se elförbrukningen per användare och att styra behörigheter till respektive laddare. 

Företag och bostadsrättsföreningar som inte vill sköta administration eller betalning själva kan anlita en partner till Zaptec som hanterar allt från support till betalning. Zaptec samarbetar med EasyPark för offentliga parkeringar samt Fortum Charge & Drive.

Omnämnanden och utmärkelser

Under 2022 vann laddboxen Go designpriset RedDot Award. Go utsågs även som test-vinnare i ett test av laddboxar utfört av Norges Automobilforbund under 2022.

Om Zaptec

Företaget Zaptec Charger AS grundades 2012 i Stavanger, Norge. I Stavanger sker än i dag all produktion. Zaptec erbjuder laddningslösningar i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannien och Schweiz. 

Zaptec är börsnoterat på Euronext Growth Oslo där den handlas med förtkortningen ZAP. 

Vanliga frågor

Kan jag följa upp laddarnas elförbrukning?

Zaptecs elbilsladdare Go och Pro har inbyggd mätning av elanvändningen. Du kan följa upp och analysera elanvändningen i Zaptec App som privatperson eller i Zaptec webbportal Zaptec Portal som företag eller bostadsrättsförening.

Vilka laddboxar erbjuder Zaptec?

Zaptec erbjuder laddboxen Go till privatpersoner och laddboxen Pro till företag och bostadsrättsföreningar. Båda dessa laddboxar har bland annat följande funktioner:

  • Maximal laddningskapacitet på 22 kW.
  • Smart laddning baserat på aktuella spotpriser på Nord Pool.
  • Möjligheten att låsa fast laddkaben i laddstationen.
  • Administrera åtkomst till laddaren och vem som får ladda.
  • Uppföljning av elanvändningen.